Pepper X är namnet på Curries senaste skapelse, och om det så småningom bekräftas som Guinness World Record-innehavare för "Hetaste Chilepeppar", skulle den nya chilefrukten vara en värdig arvinge till tronen. Smokin 'Ed har tidigare haft rekordet efter att ha utvecklat den ökända sorten Carolina Reaper, vilken Guinness certifierade som hetaste år 2013, med en genomsnittlig styrka på 1.569.300 Scovillegrader. Men för närvarande får vi alla leva i ovisshet om vilken chilepeppar som är hetast i världen.

I maj gjorde Mike Smith, läs artikeln här nedan, och hans påstådda 2,48 miljoner Scovillegrader Dragon's Breath Pepper en publicitetsrunda där upphovsmannen sa att han gjort sin ansökan till Guinness och nu väntade på bekräftelsen. Nu har Currie gjort en liknande ansökan till Guinness för Pepper X, och där han säger sig förvänta en bekräftelse omkring november 2017. Under tiden är sidan på Guinness World Records hemsida – som tidigare nämnde Carolina Reaper – för närvarande tom. Tänk dock på att enskilda chilesorter, även av samma sort, kan ha väldigt olika Scovillegrader och en enda mätning är inte tillräckligt bra för att Guinness ska utse en specifik chilesort som den hetaste. Att kora den faktiska rekordhållaren, åtminstone med Guinness standarder, är alltså inte lika lätt som att bara presentera en uppseeendeväckande Scovillegrad.

Som tidigare rekordinnehavare verkar dock Curries påstående vara legitimt. Dessutom kan Guinness inte hålla den "Hottest Chile-sidan" tom för alltid. Till skillnad från, låt säga rekordet för "Största enskilda sammankomst för människor som bär strumpdockor" – 365 personer i Townsville, Australien 2016, om du måste veta. Jaja, världens hetaste chilepeppar är trots allt ett rekord folk bryr sig om!

Källa: Food & Wine, Fiery Food och Foodbeast