Blossa 17 Old Delhi är julens kryddigaste glögg.

Chilepeppar har varit en återkommande krydda i de senaste årens glöggtradition. Nu är det dags igen med Blossa 17 Old Delhi. Den här gången samsas chilepeppar med kanel, pomerans och ingefära på klassiskt vis, men också mango som ger en exotisk fruktig smak. För att knyta an till indisk kryddkonst finns dessutom en touch av spiskummin. Att göra glögg är också en konst. Det gäller att hitta balans och återigen balans. Dessutom ska glöggen gärna ha en karaktäristisk smak av en krydda eller frukt. Den färgglatt knallgula och aptitretande flaskan signalerar mycket smak, men det är framför allt balans i kryddblandningen och en diskret chilevärme som passar många munnar. Vill du göra Blossa 17 Old Delhi hetare så värmer du glöggen med lite färsk habanero. Var bara noggrann med att smaka av då och då, styrkan kommer snabbt.

Form och färg på flaskan är inspirerad av traditionell indisk skyltmålning, en gammal hantverkstradition i Indien där man dekorerar lastbilar, marknadsstånd och byggnader med handmålade mönster, symboler och budskap.

Sedan 2003 har Blossa lanserat en ny smak inför varje vintersäsong. Fram till 2010 hämtade Blossa inspiration från den nordiska vintern med smaker som lingon, saffran och vinteräpple. Samtliga år har flaskan fått en unik design och har för många blivit ett samlarobjekt.

Från 2011 har Blossa blickat ut i världen och hämtat inspiration från olika destinationer. De klassiska glöddkryddorna har blandats med nya och spännande smaker från jordens alla hörn. Tidigare år har Blossa besökt bland annat Sydamerika, Japan, Frankrike och England.

 

Artikelnummer: 86589

Volym: 75 cl

Pris: 109:-

Alkoholhalt: 15 %

Sockerhalt: 115 g/liter

Servera varm på klassikt vis eller som aperitif eller digestif med en iskub och en liten citronskiva.

Go to top
Copyright © 2016 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.
Hemsidan producerad av Korrong och Aftertaste i Joomla! som är fri programvara publicerad under GNU General Public License.