Aci Sivri
30000 - 50000
Capsicum Annuum

Kommersiell sort från Turkiet och vanligtvis stark. Scovillegraderna är dock inte bekräftade. Den veckade formen vid stjälkfästet är typiskt för sorten. Aci Sivri används traditionellt till kryddiga såser och som inlagd chilepeppar. Bland Aci Sivri finns följande kommersiella sorter.

Efil F1 Sivri är en spetsig och ganska stark sort av typen Demrepeppar. Frukterna är mörkgröna och 18-19 cm i långa och 1,5 - 2 cm i diameter. Plantan ger hög avkastning.

Menderes Aci Kil är en tunn och spetsig sort. Plantan blir 50-60 cm hög och får 17-20 cm långa frukter. Det är en tidig sort där frukterna kan skördas inom 55-60 dagar. Det förutsätter odling i växthus.

Askil är en söt chilepeppar med visst bett. Fruktfärgen är grön på de cirka 17-20 cm långa frukterna. Plantan blir även här 50-60 cm hög.

Sari Sivri är en söt och spetsig standardsort. Frukten är ljust gul till färgen och något veckad upptill. Frukterna blir 22-25 cm långa och cirka 2 cm i diameter. Sari Sivri är väl anpassade till odlingsförutsättningarna i Turkiet.

 

ac sivri biber pa planta.jpg

Powered by Collector Logo

ANNONSER

Go to top
Copyright © 2016 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.
Hemsidan producerad av Korrong och Aftertaste i Joomla! som är fri programvara publicerad under GNU General Public License.