Ciliegia Piccante
8000
Capsicum Annuum

Ciliegia Piccante kallas även Piccante Calabrese, Baccio de Satana, Small Cherry eller "Satans kyss". Den betraktas i allmänhet som en ursprunglig sort från södra Italien (Kalabrien), och som lämpar sig väl för krukodling. Ciliegia Piccante återfinns regelbundet på marknader i södra Italien. Det är en relativt lättskött och tidig sort där både de gröna och röda frukterna har matlagningsvärde. De mogna röda frukterna kan kärnas ur och fyllas med exempelvis ost (mozzarella), sardell- & kaprispaste, tonfisk eller skaldjur, och serveras som aptitretare. Klipp av stjälken och använd en tesked för att ta bort fröna innan frukten fylls. Genom att ta bort fröna blir frukten betydligt mildare men fortfarande smakrik. Använd frukterna i inläggningar, som stekt eller ugnsrostad grönsak, eller som torkad chilefrukt i såser och salsas.

Plantan har en ganska kompakt form, den blir 40 - 50 cm hög och producerar massor av varma körsbärsliknande chilefrukter. De blir små till mediumstora och runda, 2,5 - 6 cm i diameter. Frukten mognar från grönt till ljust röd. Växtcykeln är långsam, cirka 85 dagar. Styrkan är måttlig till het. Blombladen är karaktäristiskt vita och den mogna frukten har en djupt mättad röd färg. Beställ frön här

 

Ciliega piccante.jpg

Powered by Collector Logo

ANNONSER

Go to top
Copyright © 2016 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.
Hemsidan producerad av Korrong och Aftertaste i Joomla! som är fri programvara publicerad under GNU General Public License.