Habanero Lemon
200000 - 350000
Capsicum Chinense

Även känd som Habanero Hot Lemon och med ursprung i Karibien. Frukterna, 5 cm långa och 2.5 cm breda, har en frisk ton av citrus är samtidigt fruktigare än vanlig Habanero. Tycker du att Habanero tar lång tid på sig att mogna, skall du testa den här. Det är en av de C. chinense-sorter som mognar tidigast (90-100 dagar). Plantan blir upp mot 90 cm hög och bär rikligt med gula starka frukter. Habanero Lemon trivs i soligt fönster, uterum och växthus samt utomhus i soligt och skyddat läge under sommaren. Vid odling under vinterhalvåret krävs i regel någon form av växtbelysning. Hjälp blommorna med pollinering genom att skaka plantan eller med en liten pensel. Beskär eventuellt på hösten. Övervintra inomhus i ljust läge.

Använd Habanero Lemon på samma sätt som andra Habanero-varianter, i salsa, chutney, grytor, marinader samt kalla såser och soppor. Habanero Lemon är en het chilepeppar men scovillegraderna är inte bekräftade. Den är inte den starkaste men en av de godaste.

Beställ fröer här

Habanero Lemon.jpg

Powered by Collector Logo

ANNONSER

Go to top
Copyright © 2016 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.
Hemsidan producerad av Korrong och Aftertaste i Joomla! som är fri programvara publicerad under GNU General Public License.