Anaheim
0 - 500
Capsicum Annuum

Namnet Anaheim härstammar från Emilio Ortega, en farmare som förde fröna till Anaheim i Kalifornien i början av 1900-talet. Anaheim kallas också för California chile eller chile Magdalena, och som torkad frukt Chile seco del norte eller Colorado. Eftersom Anaheim kommer från New Mexico, kallas den ibland även för New Mexican chile. Anaheim som odlas i New Mexico tenderar att vara starkare än de som odlas i Kalifornien. De gröna chilefrukterna är vanlig i norra Mexiko och södra USA. 

Plantan blir cirka 75 cm hög och frukterna kan bli upp mot 20 cm långa. Frukterna har en mild kryddig smak med inslag av paprika och päron. Fruktfärgen går från mörkt grön till djupröd efterhand som de mognar. Anaheim är bra i sallader, på grillspett, som fylld (relleno), gratinerad eller i mildare maträtter. När de röda mogna frukterna soltorkats kallas de i Mexiko för Colorado och används för marinader, adobosåser och gryträtter.

Anaheims trivs i ett soligt fönster, uterum, växthus och under sommaren utomhus i soligt och skyddat läge. Vid odling under vinterhalvåret krävs i regel någon form av växtbelysning. Hjälp blommorna med pollinering genom att skaka plantan eller med en liten pensel. Beskär eventuellt plantan på hösten. Övervintra inomhus i ljust läge. Beställ fröer här

Anaheim_500.jpg

Powered by Collector Logo

ANNONSER

Go to top
Copyright © 2016 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.
Hemsidan producerad av Korrong och Aftertaste i Joomla! som är fri programvara publicerad under GNU General Public License.