Mushroom
50000 - 100000
Capsicum Chinense

Även kallad Jamaican red mushroom, Squash pepper eller Ostpeppar. En ursprunglig sort som tros vara förälder till vissa paprikasorter. Chilefrukterna blir golfboll-stora, cirka 4 cm i diameter, och liknar en grön eller röd svamp hängande upp och ner. Smaken är het och fruktig. Den lilla (45-50 cm höga) och robusta plantan producerar chilefrukter under en lång period. Frukterna mognar från grönt till mörkrött. Beräkna cirka 85 dagar från frösådd till fruktsättning. Använd hela och urkärnade frukter med fyllning eller finhacka fruktköttet i salsor, chutneys och marinader. Mushroom kan användas i alla anrättningar som efterfrågar habaneroliknande frukter. Scovillegrader är inte bekräftade.

Precis som andra sorter av C. chinense trivs plantan i hög luftfuktighet utan att bli övervattnad. För att undvika missförstånd så finns också de milda sorterna Mushroom red och yellow. De tillhör artgruppen Capsicum annuum.

Jamaican red mushroom.jpg

Powered by Collector Logo

ANNONSER

Go to top
Copyright © 2016 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.
Hemsidan producerad av Korrong och Aftertaste i Joomla! som är fri programvara publicerad under GNU General Public License.