Alma Paprika
0 - 1000
Capsicum Annuum

Den ungerska Alma-paprikan har en liknande form som den ungerska Klari Cheese pepper, men är något större och starkare. Denna välbekanta ungerska sort är även känd som Ungersk Hot Apple Pepper och Hungarian Apple Pepper. De 5-7 cm breda paprikafrukterna blir först cremevita till gula och därefter orange- till rödfärgad vid mognad. Växtcykeln är 65 till 80 dagar. Paprikorna har ett tjockt skinn med tjocka fruktväggar och en intensiv smak som gör dem bra för rostning, inläggning, ugnsgratinering och fyllning. Den passar även bra att grilla hel eller att använda i sallader och som kryddigt smörgåspålägg. Smaken är söt och saftig med en mild men ändå märkbar hetta. I Ungern ingår den traditionellt fylld med exempelvis surkål och inlagd i pickleslag.

Plantan blir vanligtvis cirka 45 cm hög och 40 cm bred men kan samtidigt växa upp emot 90 cm hög. Alma paprika är lämplig att odla inomhus, den producerar rikligt med frukter som innehåller väldigt mycket frön.

Beställ fröer här

Alma paprika.jpg

Powered by Collector Logo

ANNONSER

Go to top
Copyright © 2016 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.
Hemsidan producerad av Korrong och Aftertaste i Joomla! som är fri programvara publicerad under GNU General Public License.