Antillais Caribbean
200000 - 300000
Capsicum Chinense

Även känd som Caribbean Antillais. En sällsynt habanero-typ som tros härstamma från Yucatan-halvön i Mexiko. Antallais Caribbean är, precis som andra sorter av C. chinense, lämplig för odling i växthus. Varje planta producerar cirka 20 frukter. De är vanligtvis mycket heta, cirka 6 cm långa och 4 cm i diameter samt formade med typiska lober på klassiskt habanerovis. Frukterna blir först limegröna, därefter orangefärgade och sedan klarröda vid full mognad. Antallais Caribbean är mycket fruktig och aromatisk och en kulinarisk njutning för varje chilehead. Om du gillar din mat med hetta så är detta något för dig. Scovillegrader är inte bekräftade.

Lennart Larsson har bidraget med bild och berättar samtidigt att: – min planta har stått i växthus fram till oktober. Den ser fortfarande bra ut och har blivit en meter hög. Frukterna smakar som vanlig paprika men efter stund känner man styrkan som inte är så stark. – Jag åt en halv frukt utan besvär men visst känns det att det är en chile. Enligt Google har den 200 000 Scovillegrader men det tror jag inte på. Den är betydligt mildare, menar Lennart.

Tack till Lennart Larsson för foto och info.

Antillais Caribbean 2.jpg

Powered by Collector Logo

ANNONSER

Go to top
Copyright © 2016 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.
Hemsidan producerad av Korrong och Aftertaste i Joomla! som är fri programvara publicerad under GNU General Public License.