Cajamarca
125000 - 150000
Capsicum Chinense

Cajamarca har fått sitt namn efter staden Cajamarca, huvudstad för regionen med samma namn, och den viktigaste staden i den norra delen av Anderna i Peru. Känd även som Ají Cajamarca. Cajamarca anspelar samtidigt på kondorens näbb. De knubbiga och oblongformade frukterna varierar i färg från omoget grönt via lila (unikt för C. chinense-sorter) till orange och slutligen vackert röd. Frukterna, som kan bli 7-15 cm långa, doftar underbart på habanerovis. Det är en intensiv kryddig citrusdoft med underton av melonsmak som påminner om chilesorter inom arten C. baccatum. Cajamarca är mycket stark men scovillegrader är inte bekräftade. Använd frukterna finhackade i såser, salsa, sallader, ceviche och chutney.

Den kompakta plantan blir 60-90 cm hög och 40-45 cm bred och har en växtcykel på 80-100 dagar. Räkna med rikligt med frukter och med att stötta plantan så att grenar inte knäcks av frukternas tyngd. Frukterna kan ta mycket god tid på sig för att mogna till rött.

Cajamarca.jpg

Powered by Collector Logo

ANNONSER

Go to top
Copyright © 2016 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.
Hemsidan producerad av Korrong och Aftertaste i Joomla! som är fri programvara publicerad under GNU General Public License.