Chocolate Habanero
425000 - 577000
Capsicum Chinense

Även känd som Brown eller Black Habanero eller Congo Black, ursprunget är Karibien. Det finns också många varianter: Dark Habanero, Jamaican Hot Chocolate, Senegal Hot Chocolate och Cuban Habanero, bara för att nämna några. De delar en liknande smak (med små variationer) och styrka (åter igen med små variationer). Sortnamnet associerar till frukternas färg och inte till dess smak. Det är en av hetaste och största frukterna av Habanerofamiljen. Frukterna har en unik rik och antydan till rökig smak till skillnad från andra sorter inom C. chinense. Var också beredd på att det hettar till ordentligt, frukterna har samtidigt en fruktig sötmaChocolate Habanero är populär i lokala karibiska kök och används i chutney, såser och marinader. Den är särskilt god blandad med frukt i salsa. Prova också i mexikansk mole och i kombination med torkad frukt.

Plantan blir omkring 1 meter hög och har gröna stjälkar, gröna blad och krämgula blommor. Chocolate Habanero producerar rikligt med 5 cm långa och 4 cm breda frukter med tydliga lober. Frukterna mognar från smaragdgrönt till chokladbrunt. Det är en sen sort så ha tålamod, du kommer slutligen att belönas med en läcker och superhet chilepeppar.

 

Habanero-chocolate.jpg

Powered by Collector Logo

ANNONSER

Go to top
Copyright © 2016 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.
Hemsidan producerad av Korrong och Aftertaste i Joomla! som är fri programvara publicerad under GNU General Public License.