Ñora/Topepo Rosso
0 - 1000
Capsicum Annuum

Kärt barn har många namn, Ñora (spansk sortnamn för färsk och torkad frukt) kallas också för Pimiento Bola (färsk frukt) i Spanien och för Christmas pepper på engelska. Topepo Rosso finns också i en variant av F1-typ. Denna spanska (populär i Murcia och stora delar av Spanien) och italienska kulturväxtsort (populär i Kalabrien, södra Italien) producerar välsmakande, blodröda och runda till koniska eller tomatformade frukter med tydliga lober av typen pimento. Fruktsmaken är mycket söt, precis som hos en mycket god paprika. Fruktväggarna är tjocka, saftiga och spänstiga. Använd fruktköttet i sallader och salsa eller i grytor, till grillad korv och i pastarätter. De fasta frukterna är också utmärkta stekta, grillade eller rostade, antingen fyllda eller på egen hand. Ñora/Topepo Rosso är också mycket god att lägga in i ättikslag. Det är också en sort som är utmärkt att torka (mycket vanligt i Spanien). Läs mer om "Ñora (torkad)."

Plantan är ganska lågväxande, robust och kompakt, och som ger mogen röd frukt med en vikt på 30-80 gram. Ñora/Topepo Rosso är känd för att producera stora mängder frukt men de kan ta god tid på sig för att mogna. Försök att övervintra plantan så att du kan njuta av dess andra säsong med ännu fler frukter. Ñora/Topepo Rosso är en underbar sort som har många användningsområden. 

Beställ frön här

 

Topepo-Rosso.jpg

Powered by Collector Logo

ANNONSER

Go to top
Copyright © 2016 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.
Hemsidan producerad av Korrong och Aftertaste i Joomla! som är fri programvara publicerad under GNU General Public License.