Diavolicchio Calabrese
30000 - 75000
Capsicum Annuum

Även känd som Peperoncino Diavolicchio Calabrese och Peperoncini Calabresi a Mazzetto. Diavolicchio är en av många sorter av Kalabrisk chilepeppar. Plantan är mycket förgrenad från stammen och busklik med små kompakta blad. Frukterna är små, 2-3 cm, och röda när de mognar. Diavolicchio kännetecknas av att frukterna växer i klasar och ganska generösa mängder. Plantan är lätt att odla både inom- och utomhus.

Med en stark och intensiv smak är denna chilepeppar en av de mest kända sorterna från Kalabrien. Den är mycket mångsidig i köket och en av de mest använda paprikorna i Italien. I alla italienska recept som efterfrågar en liten stark chilepeppar eller peperoncini picante eller peperoncini calabrese kan du använda Diavolicchio. Det är också en bra allround chile för all matlagning. Den går dessutom bra att torka, lägga i vinägerlag eller frysa. Ett enkelt tips är att smaksätta olivolja med Diavolicchio. Scovillegrader är inte bekräftade.

Diavolicchio.jpg

Powered by Collector Logo

ANNONSER

Go to top
Copyright © 2016 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.
Hemsidan producerad av Korrong och Aftertaste i Joomla! som är fri programvara publicerad under GNU General Public License.