Biquinho Hot Pepper
20000 - 30000
Capsicum Chinense

Namnet på denna vackra chilepeppar från Brasilien betyder ”liten näbb”, och den kommer att tillföra en kyss av smak till all mat du lagar mat med den. Frukten är också känd som Chupetinho eller Pimenta de Bico eller Chupetinha, som översatt betyder ”lilla gumminippel” – du kan se varför. Frukten har en liten näbb-formad utbuktning hängande från änden. De röda 2,5 cm runda fruktkapslarna smalnar alltså till en punkt som också liknar en inverterad droppe. Plantan blir 70 - 80 cm hög och buskformad. Låt plantorna stå glest så att de inte konkurrerar om ljuset och blir för rangliga. Det är en robust och mycket produktiv sort och där frukterna mognar i kluster från grönt till rött eller gult eller orange beroende på sortvariant. Biquinho är en vacker prydnadsväxt, och många Biquinho odlas i brasilianska trädgårdar och gårdar för sin skönheten.

Frukten har distinkt smak och styrka precis som andra sorter av denna art. Den har också en rik habanero-fruktighet som förstärks av socker eller i sötsura såser och marinader. Biquinho är också perfekt som garnering för grillat eller som picklad frukt.  I Brasilien serveras Biquinho som tilltugg eller förrätt och är då inlagd i ättiklag. Men det finns andra sätt att använda Biquinho – i till exempel pepprig sylt eller gelé. Färska Biqiunho kan också användas för att pigga upp alla typer av soppa, gryta eller sauté.

 

 
Biquinho-Hot-Pepper.jpg

Powered by Collector Logo

ANNONSER

Go to top
Copyright © 2016 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.
Hemsidan producerad av Korrong och Aftertaste i Joomla! som är fri programvara publicerad under GNU General Public License.