Hangjiao
1000 - 10000
Capsicum Annuum

År 1987 upptäckte den kinesiske vetenskapsmannen Jiang Xingcun från Chinese Academy of Sciences att grönsaksfrön inklusive chilefrön som utsattes för tyngdlöshet i rymden ökade mutationshastigheten ett hundratals gånger. Denna metod resulterade i ökad storlek på chilefrukterna och ett förbättrat utbyte. Orsaken till rymdprogram var att finna en lösning på hur man matar Kinas växande befolkning. Sedan dess har Kina skickat frön från mer än 400 växtarter till rymden.

Hangjiao finns i flera generationer, därav siffran som anges tillsammans med namnet. Plantan blir cirka 50-60 cm hög och producerar enorma, upp till 30 cm långa och 2-3 cm breda och ibland vridna frukter. Beräkna 75-80 dagar från sådd till blomning. Rymd-chilesorterna är mycket produktiva. Frukterna är söta, svagt bittra och medelstarka men scovillegrader är inte bekräftade. Hangjiao är generellt bra i salsa, sallad eller som stekt grönsak. Hangjiao 1 Corona och Hangjiao 2 Meteor är snabbväxande och sjukdomsresistenta med långa starka frukter som mognar till en djupröd färg. Hangjiao 3 Yellow Solar Flare och Hangjiao 4 Comets Tail har långa röda frukter som får ett skrynkligt utseende och som ibland flätas ihop på plantan. Hangjiao 5 Helix Nebula Claw, Hangjiao 6 Pulsar och Hangjiao 7 Super Nova har korkskruvsformade långa chilefrukter med tjockt fruktkött. Hangjiao 8 Total Eclipse producerar stora frukter, ungefär 30 cm långa. De är lämpliga att äta färska eller att torka. Hang 10 Big Bang är precis som namnet antyder en stor chilepeppar med tjockt och starkt fruktkött. 

Hangjiao4.jpg

Powered by Collector Logo

ANNONSER

Go to top
Copyright © 2016 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.
Hemsidan producerad av Korrong och Aftertaste i Joomla! som är fri programvara publicerad under GNU General Public License.