Star of Turkey
300000-350000
Capsicum Chinense

Star of Turkey är en het och märklig chilepeppar från Turkiet där frukten ofta får formen av en stjärna. Fruktformen kan dock variera från en planta till en annan. Lokalt kallas chilefrukten Türkiye Yildizi, vilket anspelar på stjärnan i den turkiska flaggan. Det är ovanligt att en het C. chinense är formad på detta sätt, i formen finns likheter med den mildare Brazilian Starfish som tillhör arten C. baccatum.
Plantorna blir i regel 70-90 cm höga medan de stjärnformade frukterna kan bli 5-6 cm tvärs över. Frukternas färg går från grönt till rött och smaken har en arom som påminner om tomat eller doften av tomatblad. Fruktköttet och väggarna är tjockt och saftigt och påminner också lite om tomat. Styrkan är smygande och påminner om den värmande känslan som känns igen från Habanero. Star of Turkey används i matlagning på samma sätt som Habanero. Scovillegrader är ej bekräftade.

Star-of-Turkey.jpg

Powered by Collector Logo

ANNONSER

Go to top
Copyright © 2016 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.
Hemsidan producerad av Korrong och Aftertaste i Joomla! som är fri programvara publicerad under GNU General Public License.