7 Pot Congo SR Gigantic
1000000
Capsicum Chinense
Kallas även Gigantic 7 Pot SR. Precis som för andra Trinidad-sorter står förkortningen SR för en dam som heter Sara, och som delar många sorter från Trinidad med övriga världen. I detta fall med sin vän Christopher Phillips från Michigan. Utan människor som Chris och Sara får vi aldrig höra talas om alla dessa underbara superhot-varianter från Trinidad.
7 Pot Congo SR Gigantic är en korsning mellan Trinidad 7 Pot och Trinidad Congo 7 Pot Congo.

Namnet 7 Pot eller 7 Pod beror på att frukterna är så starka att en frukt sägs räcka till att krydda upp 7 stora grytor. 7 Pot Congo SR Gigantic och liknande frukter används traditionellt som krydda i heta grytor. Frukten kokas hel i grytan och tas sedan upp för att användas igen när det är dags att laga nästa gryta. Kryddsalt är också ett bra användningsområde för de heta frukterna. 7 Pot Congo SR Gigantic kan producera frukter som är så stora som små eller mellanstora paprikor. Frukterna mognar från grönt till mörkt rött. Smaken är rikt fruktig och superhet. Plantan blir drygt 90 cm hög. Med sin vansinniga styrka har den en given plats på topplistan över världens hetaste chilefrukter, scovillegraderna är dock inte bekräftade.
7-Pot-Congo-SR-Gigantic.jpg

Powered by Collector Logo

ANNONSER

Go to top
Copyright © 2016 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.
Hemsidan producerad av Korrong och Aftertaste i Joomla! som är fri programvara publicerad under GNU General Public License.