Rocotillo
1000 - 2500
Capsicum Chinense

Rocotillo är ett namn som kan orsaka förvirring eftersom det finns både en C. baccatumvariant och en C. chinense. Baccatum-Rocotillon kommer ursprungligen från Peru medan chinense-Rocotillon är mer känd i Puerto Rico. Namnvariationer som Cayman Rocotillo förekommer också och då främst på Caymanöarna i Västindien. Dessa frukter är något mindre och dessutom med gul mognadsfärg. Det som är karaktäristiskt för frukterna, förutom namnet och storleken, är den låga hettan och den rika smaken. Rocotillo växer i typiska klasar och utvecklar sfäriskt hoptryckta frukter med medeltjockt fruktkött och markerade lober som blir 2-3 cm på både bredden och höjden. Fruktfärgen skiftar från ljusgrönt till rött vid mognad. Plantorna blir mellan 60-90 cm höga och ger generellt stora skördar. Odlingscykeln är 80-90 dagar efter omplantering i större kruka.

Rocotillo är en mild C. chinense men ändå med en mycket aromrik fruktig smak som påminner om Scotch Bonnet och Habanero – perfekt för alla som gillar den intensiva fruktsmaken men med mindre styrka. Använd Rocotillo i anrättningar med frukt, i salsa, i sallader, ljust kött och fågel samt fisk och skaldjur. Beräkna lång grotid.

Beställ fröer här 

Rocotillo.jpg

Powered by Collector Logo

ANNONSER

Go to top
Copyright © 2016 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.
Hemsidan producerad av Korrong och Aftertaste i Joomla! som är fri programvara publicerad under GNU General Public License.