Pimiento de Oímbra
0
Capsicum Annuum

Tänk dig en riktigt stor pimiento de Padrón men utan styrka – då har du Pimiento de Oímbra. Den delikata paprikafrukten odlas i södra Galicien i Spanien och är ett bra komplement till lillebror Padrón eftersom de får en större form. Dessutom blir frukterna aldrig starka. Namnet på den geografiska beteckningen, "Oímbra", är en topponym som motsvarar kommunen Oímbra i Verín-regionen där odlingen av denna paprika startade och där produktionen i huvudsak upprätthålls. Det är endast den omogna frukten som omfattas av den geografiska ursprungsbeteckningen IGP.

Plantan bör bindas upp eller spaljeras för att klara tyngden från frukterna. Fruktformen är långsträckt, konisk och med trubbig spets. Pimiento de Oímbra har 3-4 lober och mäter cirka 10-20 cm på längden och 6-8 cm på bredden. Till det yttre är frukten slät och ljus, ljusgrön med nästan gula toner. Fruktköttet är mellan 6 mm och 8 mm tjockt. Frukterna skördas traditionelt omoget gröna till gulgröna. De kan också skördas mogna (rödfärgade), vilka främst används som rostad paprika. Vikten ligger på mellan 100-200 gram per frukt.

Tillaga Pimiento de Oímbra på samma sätt som Padrón – alltså stek frukterna hela och långsamt i medelvarm olivolja. Avsluta med att strö över salt. De kan också fyllas och gratineras. 

Beställ frön här

Pimiento_de_Ombra_500.jpg

Powered by Collector Logo

ANNONSER

Go to top
Copyright © 2016 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.
Hemsidan producerad av Korrong och Aftertaste i Joomla! som är fri programvara publicerad under GNU General Public License.