Brazilian Starfish/Mini Bonnet
5000 - 30000
Capsicum Baccatum

Brazilian Starfish, även känd som Mini Bonnet, är en mycket trevlig och eftertraktad prydnads-chilepeppar från Brasilien. Plantan producerar stjärnformade frukter med tydliga lober och som samtidigt är kompakt likt en squash pepper. Styrkan är varierande och överstiger ibland jalapeño, men frukterna kan också vara saftiga och ganska söta. Frukterna når 4-5 cm på bredden och mognar från grönt till en strålande röd färg. Plantan är relativt kraftig och kan bli 80-120 cm hög med långa grenar som ofta hänger nedåt av de många frukternas tyngd. Den tar god tid på sig att sätta frukt (tänk på att fröså tidigt) men i slutet av säsongen är den ofta mycket produktiv. Räkna med 90 dagars odlingscykel efter omplantering i större kruka. 

De heta frukterna har en trevlig smak med inslag av aprikos och persika som passar till sallader, chutney, fruktdesserter och salsas. Använd frukterna finhackade eller puréeade i såser och grytor eller i anrättningar med ris och gryner. Styrkan är medium til stark, Scovillegrader är inte bekräftade. 

Beställ fröer här

Brazilian-Starfish.jpg

Powered by Collector Logo

ANNONSER

Go to top
Copyright © 2016 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.
Hemsidan producerad av Korrong och Aftertaste i Joomla! som är fri programvara publicerad under GNU General Public License.