Kashmiri
1000 - 2000
Capsicum Annuum

Det finns få chilefrukter som är så rött färgglada som Kashmiri, även känd i Indien som Kashmiri Mirch (chilepeppar från Kashmir). Plantan blir – i stor kruka – lätt manshög med uppåtväxande förgreningar, och där många frukter återfinns i kronan. En planta producerar 25-30 frukter som mognar från relativt mörkgrönt till djup rött. Kashmirifrukten är avlång med lätt trubbig spets, cirka 12 cm lång och 3 cm bred vid stjälkfästet. Fruktköttet är relativt tunt, vilket gör att frukterna ibland torkar på plantan. Mal torkade frukter till pulver eller blötlägg dem i varmt vatten och mixa till puré. Färska frukter kan pureas med lite vatten eller matolja.

Med en pulserande mörkröd nyans och mycket ätbar styrkenivå är Kashmiri en stapelvara i indisk matlagning. Det används vanligtvis torkad, som puré, flakes eller pulver. Kryddstyrka och indisk mat går hand i hand, men Kashmiri följer en annan väg. Den är karaktäristisk i både färg och mild styrka. Pulveriserad eller puréad Kashmiri kan därför användas lika mycket för sin färg som mild styrkeförstärkare. Men det betyder inte att den saknar smak. Det finns en härlig fruktig underton i denna chilepeppar. Låt färg, smak och mild styrka sätta karaktär på tandoori-kyckling, currys och många andra indiska rätter. 

Beställ frön här

Kashmiri-DSC_0943.jpg

Powered by Collector Logo

ANNONSER

Go to top
Copyright © 2016 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.
Hemsidan producerad av Korrong och Aftertaste i Joomla! som är fri programvara publicerad under GNU General Public License.