Facing Heaven Chile
15000 - 20000
Capsicum Annuum

Det poetiska namnet syftar på växtsättet med uppåtväxande frukter även om det finns undantag. Sorten är en Capsicum annuum men ska du köpa den populära chilepepparn i Kina får du fråga efter Chao Tian Jiao. Facing Heaven är också känd som Pinyin och Cháotiānjiāo, vilket helt enkelt betyder uppåtpekande chilepeppar eller "vänd mot himlen". Frukterna är konformade med mycket tunt skal, medium-heta, 3 - 6 cm långa och 1 - 2 cm i diameter vid basen. Plantan, som blir 80 - 100 cm hög och 30 - 40 cm bred, är relativt buskformad med många förgreningar, små blad och rikligt med frukter. Facing Heaven är tacksam för nybörjaren eftersom den sätter frukt ganska tidigt men också för att mognaden går hyfsat snabbt. En planta med rymlig kruka producerar lätt 50-100 frukter i växthus, frukterna innehåller dessutom mycket frön. Tack vare sitt tunna skal och fruktkött är det lätt att torka frukterna. I många fall börjar de redan torka på plantan. Styrkan är 15 000-20 000 Scovillegrader men vissa uppgifter tyder på att Facing Heaven kan bli uppemot 50 000 SG.

Frukternas upprättväxande sätt är typisk för ornamentala sorter men Facing Heaven är utan tvekan en traditionell sort i Sichuan-köket. På grund av sitt attraktiva utseende tillsätts de torkade chilefrukterna ofta hela i maträtter. Använd Facing Heaven i all wokstekning, till chileolja eller som malt pulver. Facing Heaven är verkligen en skafferivara i sichuanprovinsen. Het, fruktig och lätt rökig i smaken ger den karaktär och arom som få andra. Facing heaven. Vänd mot himlen. Ett vackrare namn på en chilefrukt är svårt att hitta. 

Beställ frön här

Facing-Heaven-hemodlad.jpg

Powered by Collector Logo

ANNONSER

Go to top
Copyright © 2016 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.
Hemsidan producerad av Korrong och Aftertaste i Joomla! som är fri programvara publicerad under GNU General Public License.