Pico de Mendavia
0 - 500
Capsicum Annuum

Pico de Mendavia, med ursprung i Navarra i Spanien, påminner med sin form och blanka röda skal om en större Pimiento del Piquillo. Den odlas också i samma område och det är möjligt att den ena av dessa populära pimientos har utvecklats ur den andra. Pico de Mendavia är en köttig och triangulärt formad mild sort, som ofta växer upprätt på en medelhög planta, cirka 60-70 cm. Fruktmognaden går från mörkgrönt till djupt rött relativt snabbt jämfört med andra sorter. Plantera gärna i minst 10-liters kruka eller större för att få så mycket frukt som möjligt, planera också för stödpinnar så att grenarna orkar bära frukterna. Skörda efter hand både gröna och röda frukter. I växthus och soligt läge inomhus kan plantan producera minst 20 stora frukter.
Pico de Mendavia är bland de mest uppskattade pimientos i gastronomiens värld. Precis som Pimiento del Piquillo blir den bäst ugnsrostad eller grillad, skalad och urkärnad. Prova t.ex. i ajvar. Den triangulära formen gör den perfekt för fyllningar, som gratinerad pimiento, confiterad, stekt, och i sallader. Smaken gifter sig fantastiskt bra med svamp, allt kött, stekt eller grillad fisk och skaldjur med mera. Alla anrättningar med Pimiento del Piquillo kan ersättas med Pico de Mendavia. Det är en mild sort men ibland kan frukterna få en svag styrka.

Beställ frön här

Pico_de_Mendavia_500.jpg

Powered by Collector Logo

ANNONSER

Go to top
Copyright © 2016 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.
Hemsidan producerad av Korrong och Aftertaste i Joomla! som är fri programvara publicerad under GNU General Public License.