Angkor Sunrise
30000 - 50000
Capsicum Frutescens

Angkor Sunrise har sitt ursprung i Kambodja och dess namn syftar på det legendariska templet Angkor Wat från 1300-talet och den omtalade soluppgången med siluett av templet, och som lockar turister från hela världen. Plantan är ganska kompakt, 40-50 cm hög och 30-40 cm bred, samt med flera blommor, med grönvita kronblad utan fläckar och lila ståndare, belägna högst upp på stjälkar. Bladen tenderar att vara ovala, släta och cirka 5-8 cm långa och 3-5 cm breda. Frukterna växer upprätt och mäter 3-4 cm på längden och drygt 1 cm på bredden. Omogna frukter är svagt gulgröna, för att därefter mogna till djupt rött. Plantans höjd beror på jordmängden och klimatet, men Angkor Sunrise är särskilt bra för krukodling och passar i ett soligt fönster utan att ta upp allt för stor plats.

Den vanligaste användningen för frukterna är att göra curryblandningar och heta såser där frukterna krossas, saltas, jäses och kombineras med vinäger. Frukterna kan samtidigt användas färska i salsa, chutney, sambal och andra såser. Angkor Sunrise är dessutom utmärkt för wokstekning. Frukterna är också lätta att torka. Frutescens-arten är ganska het och mäter mellan 30 000 och 50 000 Scovillegrader.

Beställ fröer här

Angkor_Sunrise_500_bred.jpg

Powered by Collector Logo

ANNONSER

Go to top
Copyright © 2016 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.
Hemsidan producerad av Korrong och Aftertaste i Joomla! som är fri programvara publicerad under GNU General Public License.