Manganji
0
Capsicum Annuum

Ursprung är Japan där planta och frukt även är känd som Manganji Amato. Det är en sort som vanligtvis skördas grön och omogen. Namnet "Manganji Amato" indikerar att den här typen av chilepepper odlas i specifika bondgårdar begränsade till Maizuru City, i Kyoto och dess närliggande områden. Manganji Amato är alltså en ursprungsskyddad sort.

Fröså i slutet på januari och skola om när rötter etablerat sig genom jorden. Förbered fruktbar och väldränerad jord för utplantering. Plantera ut under sen vår eller tidig sommar (när jordtemperaturer är minst 15° C) i ett mycket varmt och soligt läge. Gödsla efter behov. Kom ihåg att ge kalium-rik näring för att maximera skörden, Manganji ger generellt mycket frukter. Manganji chilepeppar har långsträckta, böjda till raka frukter, i genomsnitt 12 till 15 centimeter långa och omkring 3 centimeter i diameter. Frukten har en smal, konisk form som i regel smalnar till en punkt. Manganji-chilepepparna har också något ihoptryckta rynkor vid stjälken medan fruktskalet är slätt, glansigt och mjukt. Manganji mognar från grönt via svart till orange-röd. Under det relativa tjocka skalet är fruktköttet krispigt, aromatiskt och blekgrönt till rött, beroende på mognad. Fruktkroppen innesluter ett centralt hålrum fyllt med några runda och platta, krämfärgade frön. Manganji har en fin, söt och lätt fyllig smak. Det är en mycket matnyttig sort och frukterna är perfekta för bland annat grillning, sautering, tempura, yakitori och inläggningar.

Beställ fröer här

Manganji_mogen_500.jpg

Powered by Collector Logo

ANNONSER

Go to top
Copyright © 2016 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.
Hemsidan producerad av Korrong och Aftertaste i Joomla! som är fri programvara publicerad under GNU General Public License.