Ají Limo
30000 - 50000
Capsicum Baccatum

Populär sort från kusten i norra Peru. Ají Limo omnämns ofta tillhöra arten C. chinense eller C. frutescens men blommorna har den typiska teckningen hos C. baccatum. Det är en mycket varierande frukttyp vars frukter både påminner om en större Hot Lemon och en mindre Ají Amarillo. Plantan är ganska yvig och blir cirka 1 m hög med relativt stor skörd. Fruktformen antar sfäriska, långsträckta eller runda former som ibland är nyckfulla. Längd är omkring 6 cm, bredd 3-4 cm. Frukterna mognar från grönt till gult via orange till slutligt rött, en del frukter blir också lilafärgade. Fruktsmaken är mycket aromatisk, med en omedelbar och god styrka samt citrus-kryddig smak när den tillagas. 

Den välsmakande Ají Limo används ofta i ceviche och annan peruansk matlagning, och frukterna är också bra för salsa, puré och diverse fiskrätter. Frukterna kan användas färska men är också lämpliga att torka och mala eller att beredas till puré och frysas. C. baccatum-arten trivs i stor kruka på en varm och solig plats och kräver lång och jämn odlingssäsong.

Beställ fröer här

Aj_Limo_500.jpg

Powered by Collector Logo

ANNONSER

Go to top
Copyright © 2016 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.
Hemsidan producerad av Korrong och Aftertaste i Joomla! som är fri programvara publicerad under GNU General Public License.