Jalapeño Purple
2000 - 8000
Capsicum Annuum

Jalapeno Purple är mångas favorit och en mycket dekorativ sort som ger relativt stora skördar. Frukterna är typiskt knubbiga och koniska med trubbig spets, 5-7 cm långa och 2-3 cm breda vid stjälkfästet, generellt något mindre än vanliga jalapeños. Fruktfärgen börjar som brittisk "racing green" via auberginliknande mörklila och nästan svarta för att mogna till djupt Ferrari-röda jalapeños. Varje enskild frukt mognar vid olika tidpunkter, vilket ger växten ett varierat utseende. Den buskiga plantan kan bli upp mot 120 cm i höjd och drygt 30 cm på bredden. Bladverket är mörkt grönfärgat och lite strimmigt, blommorna är lilafärgade.

Jalapeño Purple har den karakteristiska fylliga smaken och styrkan men en ljus, vegetabilisk och subtilt söt smak blandad med en måttlig styrka som är så populär och mångsidig. Använd frukter i olika mognadsstadier och som vanliga jalapeños: i sallader, salsa, marmelad, gelé, fyllda och gratinerade eller grillade och i alla typer av inläggningar.
Jalapeño Purple ger prydnad både i köksfönstret och på matbordet.

Beställ fröer här

Jalapeo_Purple_500.jpg

Powered by Collector Logo

ANNONSER

Go to top
Copyright © 2016 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.
Hemsidan producerad av Korrong och Aftertaste i Joomla! som är fri programvara publicerad under GNU General Public License.