Pebre d'Envinagrar
0 - 10000
Capsicum Baccatum

Även kallad Pebre de Envinagrar, är en populär chilesort för inläggningar på Mallorca, Spanien. Mallorca och gården Finca de Son Fortuny är det europeiska ursprunget enligt Associació de Varietats Locals (AVL). På Mallis anges sorten tillhöra arten C. annuum men det är ingen tvekan om att detta är en C. baccatum, det syns på de karaktäristiska blommorna och frukt-typen. Det är ovanligt med C. baccatum-frukter med europeisk härkomst. Frukterna börjar som ljust gulgröna (mild smak och utan styrka) och mognar via gult till rött. Formen är oregelbundet långsmal, 8-10 cm lång och 1-3 cm bred, med markerad spetsig ände medan fruktköttet är tunt.

Använd de omogna gulgröna frukterna till vinägerinläggningar. Styrkan är mild via medel till stark vid full mognad, men exakta Scovillegrader är okända. Många av de inhemska grönsakerna på Mallorca har genom åren fallit i glömska, men har kunnat återhämta sig tack vare arbetet från Associació de Varietats Locals. Pebre d'envinagrar är en av de grönsaker som varit på gränsen till utrotad men som numera odlas av jordbrukarna så att de kan nå konsumenternas bord.

Beställ fröer här

Pebre_dEnvinagrar_500_ny.jpg

Powered by Collector Logo

ANNONSER

Go to top
Copyright © 2016 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.
Hemsidan producerad av Korrong och Aftertaste i Joomla! som är fri programvara publicerad under GNU General Public License.