Anaheim (torkad)
0 - 500
Capsicum Annuum

En kulturväxtsort, även känd som Chile seco del norte, Chile de la Tierra, California peppers eller Colorado chile. Eftersom Anaheim ursprungligen kommer från New Mexico, kallas den ibland även för New Mexican chile. Anaheim som odlas i New Mexico tenderar att vara starkare än de som odlas i Kalifornien.

Torkade Anaheim är i genomsnitt 12-15 centimeter lång och har en platt och långsträckt, oval form avsmalnande till en punkt. De torkade frukterna har ett slätt och glansigt utseende med djupa veck och rynkor, fruktköttet är tunt och allt ifrån vinrött, rödbrunt till mörkrött. Anaheim torkas också i sitt gröna omogna skede, då med ljusgröna till gula nyanser, men den röda mogna versionen är den vanligaste typen. Under det läderaktiga köttet finns det många små och runda gula frön. Dessa tas bort före tillagning eftersom de kan ge en bitter smak. Torkade Anaheim har en koncentrerad jordnära, rökig och söt smak med en mild till medel-styrka och svaga fruktiga undertoner.

Använd urkärnade frukter i buljonger, såser och grytor. Låt hel eller halverad Anaheim koka med tills den blir riktigt mjuk. Skrapa därefter bort fruktköttet från skalet och mosa fruktköttet till purékonsistens. Använd purén för smak och färg i såser, salsa, grytor, fyllningar med mera. Frukterna kan också blötläggas i kokhett vatten för att sedan beredas enligt föregående meningar. Torkade frukter kan också malas till pulver.

Beställ fröer här

Anaheim_torkad_500.jpg

Powered by Collector Logo

ANNONSER

Go to top
Copyright © 2016 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.
Hemsidan producerad av Korrong och Aftertaste i Joomla! som är fri programvara publicerad under GNU General Public License.