Cacho de Cabra
5000
Capsicum Annuum

Cacho de Cabra, även Ají Cacho de Cabra eller Cacho de Venado eller Goat Horn chile är en vanlig chilefrukt i Peru och Chile. Namnet kommer från dess speciella form, som liknar get- eller hjorthorn. Forskare från Universidad Católica del Maule, Chile, har bekräftat att Cacho de Cabra är en inhemsk sort och som i flera hundratals år (troligtvis tusentals år) har odlats av bönder i centrala områden i Chile. Färska frukter är bland annat lämpliga för den chilenska nationalsåsen Pebre. I övrigt är Cacho de Cabra perfekt att torka eller röka och mala. Det är också det traditionella användningsområdet där Cacho de Cabra främst används för tillverkning av kryddblandningen merkén.

Cacho de Cabra gillar sol och värme, lite bevattning och lera eller sandiga jordar. Plantan blir medelstor och producerar stora mängder tunnväggiga frukter som passar bra att torka och göra pulver av. Frukten har en smal och spetsig form med karaktäristiska veck vid stjälkfästet, ibland vrider fruktkroppen sig och skapar en spiral; färgen mognar från grönt till djupt rött. Frukterna kan torka redan på plantan. Dess smak är ganska stark och aromatisk. Scovillegrader är inte bekräftade.

Beställ fröer här

Cacho_de_Cabra_500_frsk.jpg

Powered by Collector Logo

ANNONSER

Go to top
Copyright © 2016 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.
Hemsidan producerad av Korrong och Aftertaste i Joomla! som är fri programvara publicerad under GNU General Public License.