Rawit
50000 - 100000
Capsicum Annuum

Rawit är en populär och vanlig sort i både asiatiska and afrikanska länder, men kanske främst förknippad med Thailand och Indonesien, där den bland annat används för att göra sambal. Sorten anges omväxlande tillhöra artgruppen Capsicum annuum och Capsicum frutescens, på grund av sitt upprätta växtsätt och frukter liknande typen Bird's EyeFruktformen är liten, smal, långsträckt och spetsig, cirka 0,5 x 5 cm. Skalet är vaxartat och glänsande grönt och sedan rött vid mognad. De gröna frukterna har lite mildare styrka. Fruktväggarna är tunna vilket gör att Rawit lätt kan torkas. Den buskiga och väl förgrenade plantan kan bli cirka 120 cm hög och producera mycket frukter. Groningstemperaturen är mellan 22 och 28°C, därför rekommenderas användning av en värmematta.

Det är ingen slump att det är thailändska och indonesiska kockars och hemkockars favoritchilepeppar. Rawit har en genomskinlig smak som gör att den kan matchas med en rad andra kryddor och många olika råvaror. Använd Rawit i wokstekning, soppor, såser, sallader, chutney, sambal och currypaste. Scovillegrader är ej bekräftade.

Beställ fröer här

 

Rawit.jpg

Powered by Collector Logo

ANNONSER

Go to top
Copyright © 2016 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.
Hemsidan producerad av Korrong och Aftertaste i Joomla! som är fri programvara publicerad under GNU General Public License.