LotaLutein Serrano
31498
Capsicum Annuum

Även känd som NuMex LotaLutein och med ursprung hos Chile Pepper Institute i New Mexico i USA. LotaLutein härstammar från en F2-isolerad plantpopulation (F2-hybrider är resultatet av själv- eller korspollinerade F1-hybrider) som härrörde från en kommersiell Chile Serrano F1-hybrid med frukt som mognade från grönt till rött. Sammanlagt sju generationer av självpollinering genomfördes med hjälp av växthus under vintersäsongen. Plantorna förädlades med standardodlingsmetoder som vanligtvis finns i södra New Mexico. LotaLutein är anpassad till de relativt höga temperaturerna och den låga luftfuktigheten i New Mexico. De många färggranna frukterna på den kompakta (35–45 cm) plantan gör dem idealiska för kommersiell produktion och hobbyodling. Frukterna är grönt omogna för att sedan mogna till ljusgul färg. Medelstyrkan för LotaLutein beräknades under loppet av 2 år och bestämdes till 31498 Scovillegrader. Frukterna kan användas i matlagning på samma sätt som vanlig Chile Serrano. 

LotaLutein syftar på att det är en extra luteinrik Chile Serrano. Lutein är en karotenoid med antioxidanter och antiinflammatoriska egenskaper som är viktiga för att minska riskerna för flera kroniska sjukdomar.
LotaLutein kommer att vara ett värdefullt tillskott för kommersiella odlare som behöver en konkurrensfördel på marknaden och hobbyodlare som önskar en serrano med en ny fruktfärg och hög nivå av lutein. Dessutom kan livsmedelsindustrin använda LotaLutein för att tillföra hälsofördelar till sina produkter.

Beställ fröer här

NuMex_LotaLutein_500.jpg

Powered by Collector Logo

ANNONSER

Go to top
Copyright © 2016 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.
Hemsidan producerad av Korrong och Aftertaste i Joomla! som är fri programvara publicerad under GNU General Public License.