Lombardo
0 - 500
Capsicum Annuum

Den italienska pärlan Lombardo är en gammal italiensk kulturväxtsort som benäms som peperone och tipo sigaretta i Italien, vilket syftar på mild eller mediumstark typ av paprika. Peperone Lombardo är uppkallad efter chilepepparns första odlingsområde i Europa: Lombardiet i norra Italien. Regionen är känd för sin bördiga Po-slätt. Chilepeppar finns registrerad i området under 1500-talet. Detta skulle göra Lombardo till en av de första chilesorterna som odlades på italiensk mark. Lombardo anses vara mild liknande söt paprika men den är inte helt utan styrka, vilket uppstår vid full mognad. De gröna omogna frukterna smakar fantastiskt färska, vinägerinlagda (mycket vanligt), eller fyllda med ost och grillade. Lombardo används dessutom ofta i sallader, som antipasti och i pizza- eller pastasås.

Lombardoplantan blir cirka 80 cm hög under goda förutsättningar, och producerar generöst med nästan 15 cm långsträckta och tunna hängande frukter som mognar från ljusgrönt till rött. Det är en bra planta att odla i växthus, uterum, balkong, pallkrage eller i rejäl kruka inomhus.

Beställ frön här

 

 

Lombardo_500_2.jpg

Powered by Collector Logo

ANNONSER

Go to top
Copyright © 2016 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.
Hemsidan producerad av Korrong och Aftertaste i Joomla! som är fri programvara publicerad under GNU General Public License.