Buena Mulata
30000 - 50000
Capsicum Annuum

Buena Mulata är en lättodlad kulturväxt med lång historia som går tillbaka till 1940-talet. Sorten tros ha varit känd sedan tidigare i Mexico, men Buena Mulata saknas samtidigt i mexikanska recept.
Plantan blir 45-60 cm hög, har vackra lila-strimmiga stjälkar med lila-vitrandiga blommor och bär tidigt mängder av cayenneformade (avlånga, smala, vridna och spetsiga) frukter som först blir mörkvioletta. Frukter övergår sedan i orange för att slutligen mogna i djupt rött. Fruktfärgen ger ett dramatiskt utseende som uppskattas av många odlare. Buena Mulata kan avnjutas i alla mognadsstadier men utvecklar sin fulla styrka och smak (precis som all annan chilepeppar) vid full mognad. Styrkan är tydlig men inte överväldigande. Det finns samtidigt en liten sötma i fruktköttet vid full mognad (som de flesta andra prydnadsväxter saknar), vilket gör Buena Mulata värdefull i köket. Den är perfekt för inläggningar eller för att hacka ner i din eldiga favoriträtt. Scovillegrader är inte bekräftade.

Beställ frön här

Buena_Mulata_500.jpg

Powered by Collector Logo

ANNONSER

Go to top
Copyright © 2016 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.
Hemsidan producerad av Korrong och Aftertaste i Joomla! som är fri programvara publicerad under GNU General Public License.