Chile Ancho San Luis
1000 - 4000
Capsicum Annuum

Chile Ancho San Luis, från regionen Oaxaca i södra Mexiko, är en sortvariant av Poblano chilepeppar. Plantan producerar många och paprika-stora, lätt buckliga, triangulära och cylindriska frukter. Fruktköttet har medeltjocka väggar med lätt söt aromatisk smak, men med styrka längs med mellanväggarna och vid fröfästet. Frukterna växer hängande och blir 10-16 cm långa och 5-8 cm breda samt mognar från mörkgrönt till en djupröd färg. Den genomsnittliga fruktvikten varierar från 115 till 130 gram, vilket fodrar flera stödpinnar så att grenar inte bryts av.

Plantan blir 0,75 till 1 m i höjd och med bladtäckning på 75-85 cm i diameter. Skörda frukterna gröna för att rosta/grilla, fylla, strimla, till salsa, ris- och pastarätter. Eller låt frukterna mogna och torka till "Chile Ancho" som används i mole och andra såser. Torkade frukter kan också malas till smakrikt chilepulver. Scovillegrader är inte bekräftade.

Beställ fröer här

Chile_Ancho_San_Luis_500.jpg

Powered by Collector Logo

ANNONSER

Go to top
Copyright © 2016 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.
Hemsidan producerad av Korrong och Aftertaste i Joomla! som är fri programvara publicerad under GNU General Public License.