Biquinho Amarela
0 - 2000
Capsicum Chinense

Biquinho (uttalas: bee-kee-njo) Amarela har sitt fått namn tack vare sin form, som bokstavligen betyder "liten näbb." Amarela betyder "gul." De 4 cm ljusgula frukterna har formen av en omvänd tår/droppform, vilka har en rik fruktig smak med en distinkt röksmak och obetydlig till liten styrka. Gillar du smaken av chilepeppar men inte styrkan är Biquinho Amarela perfekt. Använd denna chilepeppar i marinader, i vinäger- och picklesinläggningar samt på grillen, Biquinho Amarela kompletterar många maträtter.

Biquinho Amarela utvecklades av forskningsinstitutet Embrapa-MG i Brasilien och har kvar sin fina arom men utan sin röda systers scovillestyrka. De buskiga plantorna kan nå en höjd av 70 - 90 cm och har vanligtvis hög avkastning. Biquinho Amarela odlas i relativ stor utsträckning i Minas Gerais i Brasilien och frukterna återfinns vanligtvis som vinägerinlagd chilepeppar i den internationella livsmedelshandeln.

Beställ fröer här

Biquinho_Amarelo_500.jpg

Powered by Collector Logo

ANNONSER

Go to top
Copyright © 2016 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.
Hemsidan producerad av Korrong och Aftertaste i Joomla! som är fri programvara publicerad under GNU General Public License.