Hot Lemon
15000 - 30000
Capsicum Baccatum

Även känd som Lemon Drop Pepper, Peru Yellow och Ají Limón på grund av sin svagt citrusaktiga arom. Hot Lemon är mycket populär i Peru, där den också är känd som Ají Mochero, en mindre variant av Ají Limo. Plantan når oftast en höjd på cirka 90 cm och ger vanligtvis en god skörd. Frukterna växer både hängande, horisontellt och ibland erekt, och mognar från grönt via svart till skinande gult. De ljust gula, plisserade och konformade frukterna är cirka 4-6 cm långa och 1,5-2 cm breda. Hot Lemon har färre frön än genomsnittlig chilepeppar, omkring 15 frön per frukt. Plantan blir generellt högrest och rikt förgrenad, bladen har vanligtvis långa bladskaft.

Hot Lemon har ett tunt och smakrikt fruktkött med rejäl styrka som kan användas i salsa, tigre de leche, ceviche (ceviche a la trujillana), fisk- och skaldjursrätter, ostanrättningar med mera. På Het Höst-utställningen, år 2010, serverade SCF ett smakprov bestående av västerbottenost med skivad Hot Lemon på knäckebröd.

C. baccatum-arten trivs i stor kruka på en varm och solig plats och kräver lång och jämn odlingssäsong. Liksom andra baccatum-sorter var Hot Lemon praktiskt taget okänd i väst fram till början av 1990-talet men vinner sedan länge storskalig popularitet. 

Beställ frön här

peru_yellow.jpg

Powered by Collector Logo

ANNONSER

Go to top
Copyright © 2016 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.
Hemsidan producerad av Korrong och Aftertaste i Joomla! som är fri programvara publicerad under GNU General Public License.