Pimiento del Piquillo
0 - 500
Capsicum Annuum

Piquillo är en av Spaniens mest kända chilepeppar och den ingår i en hel del traditionell spansk mat. Är grön som omogen. Blir sedan gulaktigt röd för att sedan få en djup röd färg vid mognad. I Navarra, Spanien, har de odlade frukterna en skyddande ursprungsbeteckning, D.O., vilket garanterar kvalitén och att frukten är av äkta sort. Plantan är lågväxande och blir omkring 50 cm hög och 40 cm bred. En planta kan producera upp till 20 frukter vid gynsamma förhållanden. Sorten Pico de Mendavia påminner om piquillo men är generellt större och kan ibland var nästan dubbelt så stor. Pico de Mendavia anses på ett humoristiskt vis vara en pappa till piquillo.

Piquillo har en sammansatt smak med sötma, fruktighet, syra och dova aromer. Den är perfekt till att fylla med allehanda grönsaker, skaldjur, fiskar, kött och fågel. Frukterna ska dock rostas först så att det tunna men hårda skalet kan tas bort. Därefter öppnas möjligheter för att fylla frukterna eller för ajvar och liknande såstillbehör. Piquillo är vanligtvis mild men kan ibland uppvisa en svag styrka.

Rostad piquillo pepper finns som postordervara hos Amigo Del Chile

piquillo_de_lodosa.jpg

Powered by Collector Logo

ANNONSER

Go to top
Copyright © 2016 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.
Hemsidan producerad av Korrong och Aftertaste i Joomla! som är fri programvara publicerad under GNU General Public License.