Poblano
1000 - 2500
Capsicum Annuum

Poblano (känd som Ancho när den är soltorkad) är en ikonisk chilefrukt i Mexiko, och som återkommer i många recept. Poblano har mycket stort matlagningsvärde, och det har även den soltorkade ancho-frukten. Frukterna är mörkt gröna som omogna. När frukterna mognar övergår färgen i rött eller brunt. De paprikastora frukterna är triangulära eller hjärtformade med två, tre eller fyra lober och trubbig spets. Den insjunkna formen vid stjälkfästet är också karaktäristiskt. Poblanofrukter blir 15-20 cm långa och som mest 5-8 cm på bredden. Fruktköttet är ganska tjockt. Det är en smakrik chilepeppar och mycket användbar i såser, salsas, grytor och soppor. Den är även god att fylla med ost, fisk, kött eller fågel. I Mexiko används grön poblano bland annat till den traditionella maträtten "chile en nogada". 

Poblano har ett ganska hårt skal som bör tas bort innan fruktköttet används i matlagning. Rosta därför frukterna i ugn eller på grill och låt dem därefter ånga. Sedan kan skalet lätt tas bort. När mogen poblano soltorkas byter den namn till Ancho i Mexiko, och i vissa fall Mulato. Torkade frukter behåller sin brunröda färgton.

Beställ fröer här

Poblano_500.jpg

Powered by Collector Logo

ANNONSER

Go to top
Copyright © 2016 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.
Hemsidan producerad av Korrong och Aftertaste i Joomla! som är fri programvara publicerad under GNU General Public License.