Big Banana
100 - 500
Capsicum Annuum

Big Banana är också känd som Sweet Banana. Och nej, den smakar inte banan men den är otroligt god. Den har samma distinkta chilesmak som Hungarian Hot Wax men ingen hetta alls, bara massor med söt god smak. Frukterna är stora, cirka 15-25 cm långa och 5 cm breda. Big Banana tillhör typen Wax chile med karaktäristisk konisk och avlång form. Den söta varianten är alltså känd som Big Banana och Sweet Banana pepper medan den heta kallas för Hungarian wax chile.

Big Banana är god att steka, fylla med krämig ost, göra ajvar av eller skiva ner i sallader. Big banana kan också koka med i grytor, strös på pizza eller läggas in i pickleslag. Den har mild styrka.

Plantan har en odlingscykel på omkring 65 dagar, den blir omkring 30-60 cm hög och 30-40 cm bred. Frukterna är först svagt gröna och sedan gula som omogen och får därefter ett djupt rödblankt yttre vid mognad. Ursprung USA. Scovillegrader är ej bekräftade.

big_banana.jpg

Powered by Collector Logo

ANNONSER

Go to top
Copyright © 2016 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.
Hemsidan producerad av Korrong och Aftertaste i Joomla! som är fri programvara publicerad under GNU General Public License.