Sweet Banana
100 - 500
Capsicum Annuum

Sweet Banana är också känd som Banana Pepper. Och nej, den smakar inte banan men den är likväl otroligt god. Den har samma distinkta chilesmak som Hungarian Hot Wax men ingen hetta alls, bara massor med söt god smak. Frukterna är först svagt gröna och sedan gula, därefter syns lila färginslag för att slutligen bli djupt rödblanka vid mognad. Sweet Banana ger en bra skörd med stora frukter, cirka 10-20 cm långa och 4-5 cm breda. Sweet Banana tillhör typen Wax chile med karaktäristisk konisk och avlång form. 

Sweet Banana är god att steka (frying pepper), fylla med krämig ost, tonfisk och andra fisk- eller skaldjursfyllningar. Den passar också att rosta till ajvar eller skiva färsk ner i sallader. Frukterna kan också koka med i grytor, skivas på pizza, användas i salsa eller läggas in i pickleslag. Sweet Banana är också perfekt för att ersätta mexikansk Chile Güero/Chile Xcatik.

Plantan blir omkring 30-60 cm hög och 30-40 cm bred och har en odlingscykel på omkring 65 dagar efter utplantering eller omplantering i slutlig kruka. Ursprung USA. Sweet Banana har en mild styrka. Scovillegrader är ej bekräftade. 

Beställ fröer här

Sweet_Banana_500.jpg

Powered by Collector Logo

ANNONSER

Go to top
Copyright © 2016 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.
Hemsidan producerad av Korrong och Aftertaste i Joomla! som är fri programvara publicerad under GNU General Public License.