Tien Tsin (torkad)
50000 - 70000
Capsicum Annuum

Tien tsin (även Chinese Red Peppers eller tianjin pepper) är en traditionell sort i kinesisk matlagning, inte minst i Hunan och Sichuan. Färgen är klarröd på de cirka 5 cm långa frukterna, vilket påminner om japones och vissa sorters cayenne. Frukterna har en erekt växtform och mognar från grönt till klarröd. Tsien tsin används hel i soppa, i wokstekning och liknande anrättningar. Ta bort frön för att minska styrkan. Tien tsin är mycket het men Scovillegrader är ej bekräftade.

Så gör du chileolja: (används i små mängder i wokstekning). Värm 2 matskedar sesamolja och tillsätt 10 sönderbrutna tien tsin chilefrukter. Stek på svag värme tills chilefrukterna mörknat. Ta sedan bort från värmen och tillsätt 2 dl jordnötsolja. Rör runt och häll upp på glasburk eller flaska, sila oljan vid behov. Förvara mörkt och svalt. Oljan kan blandas med soja, ingefära och vitlök till en dippsås eller i ketchup för grill- och barbecuesås.

Tien Tsin torkad.jpg

Powered by Collector Logo

ANNONSER

Go to top
Copyright © 2016 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.
Hemsidan producerad av Korrong och Aftertaste i Joomla! som är fri programvara publicerad under GNU General Public License.