Bolivian Rainbow
30000 - 50000
Capsicum Annuum

Denna färgsprakande chilepeppar kommer ursprungligen från Bolivia i Sydamerika och odlas mer för sin skönhet än smak. De små triangelformade chilefrukterna växlar mellan 9 stycken färger och nyanserna däremellan. Frukternas färger är aldrig likadana samtidigt vilket gör att man får uppleva en fantastisk färgkaskad när plantan bär frukt. Frukterna är små, ungefär 2,5 cm, och konformade, växande upprätt på plantan. De liknar i viss mån julbelysningen på grund av sin form och olika färger. Bolivian Rainbow är mycket stark, så använd dem med försiktighet, de är läckra i sallader eller salsor, och kan torkas eller läggas in i vinägerlag.

Bolivian Rainbow är en ganska liten planta som blir cirka 30-40 cm hög. Storleken på plantan och frukterna gör att denna vackra chileplanta passar bra att forma som bonsai. En ung planta har gröna blad men i takt med att den blir äldre ändras bladfärgen till mörkt grönlila. Blommorna har en vacker lila färg.

Bolivian-Rainbow.jpg

Powered by Collector Logo

ANNONSER

Go to top
Copyright © 2016 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.
Hemsidan producerad av Korrong och Aftertaste i Joomla! som är fri programvara publicerad under GNU General Public License.