Shishito
0 - 1000
Capsicum Annuum

Av japanskt ursprung, namnet syftar på att spetsen liknar ett lejonhuvud (använd stor fantasi). På japanska är hela namnet Shishitogarashi som kommer från shishi som betyder lejonhuvud och togarashi med betydelsen spetsen på chilefrukten. Shishito är även känd som Japanese sweet. Frukterna är små och fingeraktiga i formen samt med tunt fruktkött. De blir 7-10 cm långa och mognar från grön till röd men används nästan uteslutande som omogen grön. Shishito är en tidig chilesort med 60-70 dagar till mognad. Smaken är frisk och god med en svag antydan till hetta, ibland går styrkan upp mot medelhög.

Shishito liknar Slim Pim, Frigitello och pimiento de Padrón och kan även tillagas på samma sätt: stekt i olja, friterad, grillad samt sauterad i soja och miso, på japanskt vis. Vid fritering och stekning rekommenderas att man sticker hål på fruktköttet för att undvika att frukten expanderar och spricker sönder (skvätter olja). Servera med havssalt och citron. Prova även i sallader och som inlagd frukt.

Shishito är relativt lågväxande och mycket odlingsvärd i 2-4 liters kruka. Cirka en av tio frukter är stark men scovillegraderna är inte bekräftade.

Beställ frön här

Shishito.jpg

Powered by Collector Logo

ANNONSER

Go to top
Copyright © 2016 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.
Hemsidan producerad av Korrong och Aftertaste i Joomla! som är fri programvara publicerad under GNU General Public License.