Carolina Reaper
1900000-2200000
Capsicum Chinense

Företaget PuckerButt Pepper Company (tillverkare och distributör av chileprodukter och fröer) lanserade Smokin' Ed's Carolina Reaper som "the world's hottest pepper." – We have raised the bar for heat intensity by surpassing the current world record holder, the Butch T. Trinidad Scorpion, påstod Ed Currie, grundare av PuckerButt Pepper Company.

En kemisk analys, som sträckte sig över fyra år, kom fram till att Carolina Reaper har ett medelvärde på 1,474 millioner scovillegrader. Det är cirka 280 gånger starkare än jalapeño. Trots det anses Trinidad Moruga Scorpion vara den starkaste enligt The Chile Pepper Institute.

Ytterligare analyser vidtogs och den 14 november 2013 meddelade Guinness Book of Records at The Carolina Reaper var "The Worlds Hottest Pepper." Medelvärdet låg nu på 1,569 millioner scovillegrader och som högst på 2.2 miljoner. Några år senare hade Ed utvecklat C. Reaper ytterligare med ett medelvärde på 1,9 miljoner scovillegrader, 2023 ligger medelvärdet på 1641183 enligt Guiness Book of Records. Smaken i Carolina Reaper beskrivs som fruktig och söt med inslag av kanel och choklad, och så är den superhet naturligtvis. Frukterna används på samma sätt som Habanero och andra chinense-sorter, dock med stor försiktighet. Ett tips är att mixa färska frukter med salt och torka. Det saltet blir mycket användbart i matlagning.

Enligt Paul Bosland, professor vid The Chile Pepper Institute, så var det första gången som såstillverkare, fröfirmor och andra i hot food-branschen tryckte på för att säkerställa scovillegraderna för superheta sorter i en kemisk analys. Bakgrunden är att många hävdar att deras sort är den starkaste chilepepparn i världen utan att ha vetenskapliga bevis till hands. Vid frösådd, var beredd på att Carolina Reaper tar god tid på sig att gro, upp till en månad. 

Beställ frö här

Carolina Reaper.jpg

Powered by Collector Logo

ANNONSER

Go to top
Copyright © 2016 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.
Hemsidan producerad av Korrong och Aftertaste i Joomla! som är fri programvara publicerad under GNU General Public License.