Ripa Starkvinsglögg Peppar & Chili är julens mest innovativa glögg.

Förutom de klassiska glöggkryddorna har Ripa Starkvinsglögg fått en angenäm hetta från bland annat svartpeppar och jalapeños. Ripa Starkvinsglögg bygger på ett basvin med passito – ett italienskt kvalitetsvin där druvorna har fått torka något efter skörden för en ökad koncentration och sötma.

Glöggserien Ripa har också uppmärksammats på den internationellt viktigaste bloggen om förpackningsdesign, The Dieline. Galatea Spirits framgångsrika juldryck, formgiven av svenska gruppen Amore, fick en fin highlight om idén bakom produkten och dess snygga förpackning.

Hur doftar och smakar det då? Jo, det är en kraftfull och balanserad kryddoft. Smaken är fräsch och frisk av passitovin. Det hela balanseras av en behaglig sötma, traditionella glöggkryddor och ett försiktigt bett av svart- och chilepeppar.

Servera Ripa Starkvinsglögg uppvärmd eller rumstempererad men glöm russin och mandlar den här gången. Rostade mandlar med havssalt kan i och för sig vara ett gott snacks men vinet passar framför allt mycket bra ihop med rökiga och kryddiga charkuterier, torkad frukt samt smakrika tilltugg med ost. En succékombination är dadlar eller katrinplommon lindande i bacon.

 

Ripa Starkvinsglögg Peppar & Chili

Artikelnummer: 76253

Volym: 50 cl

Pris: 72:-

Alkoholhalt: 14,5 %

 

Den moderna glögg- och glühweinserien Ripa skapades 2011 och fick redan första säsongen ett mycket varmt välkomnande. Ripa står för osedvanligt hög kvalitet där samtliga sorter har italienska viner som bas, gjorda på de klassiska druvorna Sangiovese och Montepulciano. I stället för att dölja den i kryddor och socker framträder vinets höga kvalitet både i doft och smak. Den naturliga fylligheten och den mustiga druvkaraktären integreras med noggrant utvalda kryddor.

Go to top
Copyright © 2016 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.
Hemsidan producerad av Korrong och Aftertaste i Joomla! som är fri programvara publicerad under GNU General Public License.