Två journalister fick lära sig den hårda vägen att denna takeaway-butik var känd för att skicka kunder till akutmottagningen. Det faktum att du måste skriva under ett kontrakt innan du tar en tugga är en ganska uppenbar indikation på att du inte skulle våga testa burgaren i fråga. Arron Hendy, biträdande nyhetsredaktör på The Argus, och praktikant-reporter Ruari Barratt provåt den ökända XXX Hot Chilli Burger som innehåller en sås hetare än pepparspray. Efter att ha provat en hamburgare, drabbades båda av svåra magsmärtor och förlorad känsla i sina händer.

"Jag hade så ont att jag berättade för folk att jag kände mig döende, sade Hendy. Det är pinsamt, men det kändes så illa. Om du funderar på att äta denna burgare som en utmaning, så gör det bara inte."

"Det var svårt att gå," berättade Barratt. "Jag behövde dricka mjölk för att neutralisera den brännande känslan, vilket var svårt eftersom jag hyperventilerade så mycket att mina händer domnade."

Såsen i fråga görs i Indien och styrkan i ett kilo sås motsvarar 5.000 kilo piri piri chilefrukter. Ägaren Nick Gambardella uppskattar att såsen är mellan sju och nio miljoner på Scovilleskalan, som används för att sätta betyg på hur stark mat är. Pepparspray är cirka fem miljoner på den skalan medan tabascosås bara är 5000.

Mr Gambardella sammanfattar det hela med att burgarens syfte är att du försöker äta och att vi andra tittar på, okej?

Källa: shortlist.com