Svara: Röka chilepeppar?

OBS: Du postar meddelandet som "Gäst", du kan inte redigera meddelandet eller ta bort det
Vänligen Logga in eller Registrera för att hoppa över detta steg.

reCaptcha

X

Topic History of: Röka chilepeppar?

Max. visningar över de senaste 6 inlägg - (Senase inlägget först)

17 feb 2024 14:30

Hej Lena!

Rökning av chilepeppar syftar till att både röka och torka på samma gång. Frukterna kan dock behöva eftertorkas i sol, ugn eller tork. Håll därför röktemperaturen vid högst 40-50 grader annars blir frukterna lätt rök-kokta eller för mörka i färgen. Det behöver inte bli en katastrof, men lägre temperatur bevarar mer smak.

Tänk på att du kan använda en klotgrill. Den ska vara väl rengjord på innsidan och på grillgallret, annars kan frukterna ta åt sig oangenäm smak. Andra typer av täckta grillar/smokers går också bra, det viktiga är att hålla nere temperaturen. Ett rökskåp är perfekt, då kan du ställa in rätt temperatur och mata på rökflis eller annat rökmaterial.

Använd endast helt mogna röda chilefrukter. Rökveden ska vara av lövträ. Använd spån, flis eller bitar av torkat fruktträ, hickory, mesquite, pekan, ek... Aromen kommer att skifta beroende på träslag. Chilefrukterna ska rökas på ett väl avvägt avstånd från glödbädden så att de inte grillas. Ett kilo färsk mogen jalapeño ger cirka 100 g färdigrökt chipotle. Man kan också använda andra sorters chilepeppar för rökning: fresno, habanero, serrano med flera. Lycka till!

  • Lena
17 feb 2024 14:22

Hej! Hur röker man chilepeppar på bästa sätt? Vilken typ av rök bör man ha?

Sidan laddades på: 0.381 sekunder

Anmälan nyhetsbrev

scflogo