Lauren D'Souza skapade Ujjo - en hot sauce som ska tillsättas i din kopp Java - efter att ha utmanats av en vän att hälla hot sauce i en kopp kaffe. Även om kaffet smakade dåligt blev det det första av mer än 70 experiment på D'Souzas smakresa för att skapa en hot sauce som kan tillsättas i varma drycker.

Ujjo - som betyder "eld" på Konkani, ett språk som talas av flera miljoner människor i Indien - använder inte vinäger, som finns i många chilesåser. Istället ingår en blandning av erytritol (en sockeralkohol som finns i bland annat alger och svampar) och brun rissirap, vilket hjälper såsen att blanda sig bättre med kaffe så att såsen inte hamnar i botten av din kaffekopp. Ujjo använder också kryddor som kanel, kakao, ingefära och vanilj, som smakar bättre i kaffe än vitlök som används i många andra chilesåser.

Enligt D'Souza smakar Ujjo också bra till annan mat som du normalt skulle använda hot sauce till, som wokstekta maträtter och pizza. Så även om du inte dricker kaffe finns det fortfarande en anledning att införskaffa en flaska! Det kan dock bli knepigt för svenskar. Ujjo kan köpas via D'Souzas Kickstarter-sida, $ 22 för att få en flaska var och en av hennes Dark Roast Blend och Light Roast Blend.

Källa: Engoo